Tratarea bolilor coloanei vertebrale cu ajutorul celulelor stem

Cu toţii ştim deja că terapia medicală ce foloseşte celule stem este o metodă modernă de tratament, iar studiile arată că există un potențial enorm pentru a se trata o gamă largă de boli. S-a demonstrat capacitatea celulelor stem de a trata boli musculo-scheletale (ex. hernie de disc, articulaţii și cartilagii deteriorate) şi afectiuni ortopedice (ex.: osteonecroze, fracturi neconsolidate și artrită). Mai mult decât atât, celulele stem au început recent să demonstreze succes în tratarea bolilor sistemice dificile și adesea progresive (ex.: scleroza multiplă, varietăți de boli pulmonare obstructive cronice, diabet zaharat de tip II, boala Chron și o serie de alte boli autoimune).

Un studiu recent a demonstrat şi faptul că se pot trata boli musculo-scheletale cu preparate injectabile de celule stem. Deşi nu este o practică larg răspândită în ortopedie, specialiştii au remarcat rezultate deosebite în ameliorarea durerilor coloanei vertebrale şi a altor dureri cauzate de boli de disc degenerative (DDD). Acest aspect a determinat evitarea tratamentului chirurgical (ex.: 92 % dintre pacienţii participanţi la studiu pe o perioadă de 15 luni nu au mai fost supuşi la intervenţia clasică).

Cercetătorii sunt convinşi că în următorii ani injecţiile ce conţin celule stem autologe vor deveni o modalitate frecvent utilizată în tratamentul non invaziv.

Sursa: http://thrivemdvail.com/therapy-for-degenerative-disc-disease/